Varga János Project kiadványok

Rövid koncertvideó részletek:

The Wing Of Revelation I. és II.

Varga János Project


Varga János emblematikus zenei figura, akinek korai gitárjátékában már jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével, nagyívű improvizációkkal.


A Wings of Revelation I. és II. albumok után Varga János ismét egy egészen egyéni hangvételű lemezzel jelentkezett. Az ELIXÍR-en eddigi zenei munkássága összegzéseként az art rock, a jazz, a world music és a dögös rock ötvözetét hallhatjuk, feszes ritmusokkal, magával ragadó dallamokkal, harmóniákkal, virtuóz hangszeres játékkal. A negyedik kiadvány egy dupla koncert CD, Szívvel, lélekkel címmel jelent meg, a Project Kézdy Luca a zenekar állandó művészvendége mellett itt csatlakozott Projecthez a világszínvonalat képviselő Sturcz Quartett, akik az utóbbi 10 évben olyan világsztárokkal dolgoztak együtt mint a Jethro Tull, Ian Anderson és folyamatosan turnéznak és készítenek felvételeket Al di Meolával.


Varga János mellett a zenekarban Kézdy Luca hegedül, Király István dobol (ex-East), ifj. Varga János basszusgitározik, Nagy Zsolt billentyűs hangszereken és Tsoukalas Hristos darbukán játszik. Exkluzív alkalmakkor sztárvendégként a Sturcz Quartet is csatlakozik a zenekarhoz. 


Koncerteztek a Sziget Fesztiválon, Kaláka Fesztiválon, az Alba Régia Jazz Fesztiválon, a Szegedi Jazz Napokon, a Zen aid for Japan segélykoncerten, nagyobb városi nyári fesztiválokon (Pécs-Sétatér, Tata-Víz-Virág Fesztivál), a paksi Nemzetközi Gastroblues fesztiválokon több alkalommal, önálló koncerteket adtak az A38 hajón, Petőfi Csarnokban, a MOM Kult-ban, a szegedi Dóm téren. Felléptek többek között Szlovéniában, Szlovákiában, Belgiumban (Route 66 Klub), Franciaországban (Crescendo Prog-Rock Fest. Roayan)

Koncertfotó album

A38 2010. Far Away With The Clouds (East) - mv. Jamie Winchester

VARGA JÁNOS PROJECT - ELIXÍR

VARGA JÁNOS PROJECT - THE WINGS OF REVELATION II.

Audió részletek

GatroBlues Fest,  Paks 2011. Tisztelet a Mesternek - Elixír album

További videóink a YOUTUBE csatornánkon

Szívvel, lélekkel - Varga János 60.

ÚJ dupla KONCERT CD


Megjelent a Varga János Project legújabb dupla koncert CD-je Szívvel, lélekkel / With heart and soul címmel amelyet a MOM-ban megtartott születésnapi koncerten rögzítettek. A kiadvány különlegessége a Varga János Project - Kézdy Lucával és a Sturcz Quartettel közös fellépésének első megjelentetése.

Teljes áttekintés az elmúlt 17 év alkotásaiból válogatva, igazi zenei csemege az instrumentális muzsikát kedvelőknek. A két és fél órás koncert anyagából kerültek kiválasztásra a dupla CD-n megszólaló művek, így élhetjük át újra együtt a fergeteges előadás felejthetetlen pillanatait.

A borító fotói a helyszínre varázsolják a koncerten résztvevőket, és azokat is, akik akkor nem lehettek ott.

A kidványt támogatta az NKA.

Zen aid for Japan - Syma csarnok 2011. India - Elixír album

Audio részletek a Janos Varga Project  ELIXÍR CD-jéről

Megvalósult álom

MOM 2015. A mi hosszú táncunk - Akusztikus  - Szívvel, lélekkel - koncert album

Eldorado

India