Koncert videók (DVD) Petőfi Csarnokban, 2003. Wing Of Revelation I. és II.


kiadványok

Varga János Project


Varga János emblematikus zenei figura, akinek korai gitárjátékában már jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével, nagyívű improvizációkkal.


A Wings of Revelation I. és II. albumok után Varga János ismét egy egészen egyéni hangvételű lemezzel jelentkezett. Az ELIXÍR-en eddigi zenei munkássága összegzéseként az art rock, a jazz, a world music és a dögös rock ötvözetét hallhatjuk, feszes ritmusokkal, magával ragadó dallamokkal, harmóniákkal, virtuóz hangszeres játékkal.


Koncertjein meghallgathatjuk az ELIXÍR gyöngyszemeit épp úgy, mint a JÁTÉKOK című első EAST album legemlékezetesebb számait - melynek eredeti angol változata a Japán King Recordsnak köszönhetően eljutott a progresszív rock legtávolabbi kedvelőihez is. Varga János mellett a zenekarban Kézdy Luca hegedül, Király István dobol (ex-East), Oscar Hansson basszusgitározik, Nagy Zsolt billentyűs hangszereken és Tsoukalas Hristos darbukán játszik. Különleges sztárvendég teszi még izgalmasabbá a koncerteket. Az EAST blokk dalait Jamie Winchester énekli angolul. Koncerteztek a Sziget Fesztiválon, Kaláka Fesztiválon, nagyobb városi nyári fesztiválokon, a paksi Nemzetközi Gastroblues fesztiválokon, a Petőfi Csarnokban, az A38-as hajón, stb. Felléptek többek között Szlovéniában, Belgiumban, Franciaországban.

Zen aid for Japan - Syma csarnok 2011. India - Elixír album

A38 2010. Far Away With The Clouds (East) - mv. Jamie Winchester

Koncertfotó album

VARGA JÁNOS PROJECT - ELIXÍR

VARGA JÁNOS PROJECT - THE WINGS OF REVELATION II.

Audió részletek

GatroBlues Fest,  Paks 2011. Tisztelet a Mesternek - Elixír album

További videóink a YOUTUBE csatornánkon

Szívvel, lélekkel - Varga János 60.

ÚJ dupla KONCERT CD


Megjelent a Varga János Project legújabb dupla koncert CD-je Szívvel, lélekkel / With heart and soul címmel amelyet a MOM-ban megtartott születésnapi koncerten rögzítettek. A kiadvány különlegessége a Varga János Project - Kézdy Lucával és a Sturcz Quartettel közös fellépésének első megjelentetése.

Teljes áttekintés az elmúlt 17 év alkotásaiból válogatva, igazi zenei csemege az instrumentális muzsikát kedvelőknek. A két és fél órás koncert anyagából kerültek kiválasztásra a dupla CD-n megszólaló művek, így élhetjük át újra együtt a fergeteges előadás felejthetetlen pillanatait.

A fotók a helyszínre varázsolják a koncerten résztvevőket, és azokat is, akik akkor nem lehettek ott.

A kidványt támogatta az NKA.