Varga János Project kiadványok

Rövid koncertvideó részletek:

The Wing Of Revelation I. és II.

Varga János Project


Varga János emblematikus zenei figura, akinek korai gitárjátékában már jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével, nagyívű improvizációkkal.


A Wings of Revelation I. és II. albumok után Varga János ismét egy egészen egyéni hangvételű lemezzel jelentkezett. Az ELIXÍR-en eddigi zenei munkássága összegzéseként az art rock, a jazz, a world music és a dögös rock ötvözetét hallhatjuk, feszes ritmusokkal, magával ragadó dallamokkal, harmóniákkal, virtuóz hangszeres játékkal.


Koncertjein meghallgathatjuk az ELIXÍR gyöngyszemeit épp úgy, mint a JÁTÉKOK című első EAST album legemlékezetesebb számait - melynek eredeti angol változata a Japán King Recordsnak köszönhetően eljutott a progresszív rock legtávolabbi kedvelőihez is. Varga János mellett a zenekarban Kézdy Luca hegedül, Király István dobol (ex-East), Oscar Hansson basszusgitározik, Nagy Zsolt billentyűs hangszereken és Tsoukalas Hristos darbukán játszik. Különleges sztárvendég teszi még izgalmasabbá a koncerteket. Az EAST blokk dalait Jamie Winchester énekli angolul. Koncerteztek a Sziget Fesztiválon, Kaláka Fesztiválon, nagyobb városi nyári fesztiválokon, a paksi Nemzetközi Gastroblues fesztiválokon, a Petőfi Csarnokban, az A38-as hajón, stb. Felléptek többek között Szlovéniában, Belgiumban, Franciaországban.

Koncertfotó album

A38 2010. Far Away With The Clouds (East) - mv. Jamie Winchester

VARGA JÁNOS PROJECT - ELIXÍR

VARGA JÁNOS PROJECT - THE WINGS OF REVELATION II.

Audió részletek

GatroBlues Fest,  Paks 2011. Tisztelet a Mesternek - Elixír album

További videóink a YOUTUBE csatornánkon

Szívvel, lélekkel - Varga János 60.

ÚJ dupla KONCERT CD


Megjelent a Varga János Project legújabb dupla koncert CD-je Szívvel, lélekkel / With heart and soul címmel amelyet a MOM-ban megtartott születésnapi koncerten rögzítettek. A kiadvány különlegessége a Varga János Project - Kézdy Lucával és a Sturcz Quartettel közös fellépésének első megjelentetése.

Teljes áttekintés az elmúlt 17 év alkotásaiból válogatva, igazi zenei csemege az instrumentális muzsikát kedvelőknek. A két és fél órás koncert anyagából kerültek kiválasztásra a dupla CD-n megszólaló művek, így élhetjük át újra együtt a fergeteges előadás felejthetetlen pillanatait.

A fotók a helyszínre varázsolják a koncerten résztvevőket, és azokat is, akik akkor nem lehettek ott.

A kidványt támogatta az NKA.

Zen aid for Japan - Syma csarnok 2011. India - Elixír album

Audio részletek a Janos Varga Project  ELIXÍR CD-jéről

Eldoradó

India

Megvalósult álom

MOM 2015. A mi hosszú táncunk - Akusztikus  - Szívvel, lélekkel - koncert album